söndag 13 juli 2008

Prisjämförelse Resor

Jag har testat 4 olika sajter som letar billigaste flygresor.

Inrikesresor.nu
Låt dig inte luras av namnet, man jämför priser både inrikes och utrikes. En ganska ny sajt, som inte har några andra jämförelseprodukter. Därför är det överskådligt och snabbt att lägga in uppgifterna. En nackdel med sidan är att du inte kan sortera på andra parametrar än pris. En fin funktion som kommer under året, är att den även kan ta med jämförelser av tåg och buss också.

Prisjakt
En ganska enkel variant. Alternativen visas snabbt, men det beror nog på att de inte kommer i prisordning. I övrigt en bra uppställning, men visst vill man väl ha dem sorterade?

Pricerunner
En bra grej hos Pricerunner, är att du på resultatsidan kan göra en ny sökning eller förändra resdag.

Kelkoo
Den enda sajt av de 4 som inte visar det bästa alternativet i min sökning. Om man däremot klickar sig vidare till resebyrån, så hittar man ett bättre alternativ. Inte så bra. En fördel med Kelkoo är dock att man kan få många olika sorteringsfunktioner, inte bara pris.


Sammanfattning
Om du eftersträvar många olika jämförelseparametrar, så ska du använda Kelkoo. Om det inte är så viktigt för dig, ska du hellre använda Pricerunner eller Inrikeresor.nu, vars övriga funktioner är bättre.

Om du inte vill handskas med fler än en enda prisjämförelsesajt oavsett produkt, så rekommenderar jag Prisjakt.

Inga kommentarer: